Ištikimas olimpinis čempionas

1924-aisiais metais Paryžiuje vykusiose Olimpinėse žaidynėse dalyvavo škotų sportininkas Erikas Lidelas, kurį daugelis laikė geriausiu 100 metrų distancijos bėgiku. Lidelas buvo nuoširdus krikščionis, trokštantis sekti Dievu. Jis labai nuliūdo sužinojęs, kad 100 metrų distanciją reikės bėgti sekmadienį. Bėgikas atsisakė bėgti ir iškrito iš rungties. Tačiau galėjo dalyvauti 400 metrų rungtyje, kuri turėjo vykti kitą dieną. Deja, šioje rungtyje jis nebuvo stiprus.

Paskutinę žaidynių dieną jo komandos draugas, taip pat krikščionis, perdavė raštelį, kurį prašė atplėšti tik stadione. Jame buvo užrašyta: ,,Senoje knygoje (Biblijoje) pasakyta: ‘Aš pagerbsiu tuos, kurie mane gerbia.’ Linkiu didžiausios sėkmės.” Tai buvo citata iš 1-osios Samuelio knygos, 2 skyriaus, 30 eilutės. Šie žodžiai palietė Lidelo širdį ir jį padrąsino.

Lidelas ne tik laimėjo 400 metrų rungtį, bet ir pasiekė naują pasaulio rekordą. Jis pašlovino Dievą, primindamas žmonėms, kad reikia švęsti Viešpaties dieną – sekmadienį, ir Dievas atlygino jam suteikdamas jėgų ir ryžto laimėti. Vėliau Erikas Lidelas tapo misionieriumi ir ištikimai tarnavo Viešpačiui Kinijoje.

Tekstas paimtas iš knygos „Ryklio paslaptis ir kiti pasakojimai“. VšĮ Reformatų literatūros centras, 2005.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

 

error: Atsiprašome, tekstas skirtas tik skaityti.